Un curs 20-21 “diferent” però amb molta il.lusió

A causa de les restriccions degudes a la COVID19, les darreres setmanes Terral ha estat tancat i no ens ha permès mantenir el contacte directe amb les nenes i famílies com fins ara. Tot i així, s’ha continuat amb el seguiment acadèmic de les nenes ja que hem optat per fer-lo via online

Què és Terral?

Terral es caracteritza per l’atenció individualitzada i el suport socioeducatiu que proporcionen les voluntàries a cadascuna de les nenes, des de primària fins a batxillerat que venen a estudiar a les tardes sortint dels centres escolars. És per aquest motiu que volíem mantenir un dels objectius i programes de l’entitat.
Ens trobem en una etapa difícil i no volíem que la situació fos un impediment pel que fa el seguiment acadèmic de les nenes.

Com fem el seguiment online?

El procés del seguiment online consisteix en preguntar a les nenes mitjançant el WhatsApp de Terral per les tasques de l’escola, els dubtes, els exàmens o les correccions d’exercicis, entre d’altres. Si tenen dubtes, es contacta amb la voluntària que estigui disponible i es realitza una videotrucada, tenint com a facilitadora del procés la coordinadora del projecte. A l’escollir la voluntària es té en compte l’horari que aquesta realitza quan ve a Terral de forma presencial (per procurar respectar-lo), i la seva especialització en referència a l’àmbit de lletres o ciències. En aquest cas, els dubtes, majoritàriament provenen de les nenes de la ESO i Batxillerat, degut al nivell de dificultat en les seves tasques i exàmens.

També cal destacar que una voluntària de Terral ha guiat el Treball de Recerca d’una de les nostres nenes, oferint un seguiment freqüent distribuït en una videotrucada setmanal.

Per altre banda, després de les vacances de Nadal també vam iniciar les sessions setmanals de videotrucada grupal online

Cal fer referència a la iniciativa i predisposició per part de les voluntàries per voler continuar participant en el seguiment online de les nenes.

Tornar