Jornada de Voluntàries – Abril 2019

El passat dijous 4 d’abril al Terral, vam tenir una enriquidora sessió per a les nostres voluntàries titulada “Voluntariat i Llibertat: Aprendre a pensar” que va ser impartida per Magda Bosch professora de la Universitat Internacional de Catalunya. Al començament va tocar dos punts: “Voler el bé de l’altre sense buscar ser correspost” i “Donar de veritat sense esperar res a canvi

Citant una mica a C.S Lewis i el seu llibre “Los cuatro amores” va comentar que el natural en els humans és esperar la correspondència i que també necessitem paciència, ajuda i comprensió dels altres ja que és molt humà necessitar coses. Afermant així la vocació de cada voluntària en prestar a les nenes del Terral això que tant necessitem tots i que quan ajudem a l’altre hi ha dos elements que no s’han d’oblidar “Puc fer el bé en la mesura que ho tinc. Tenir una cosa a donar és bo i és bo que m’agradi “.

Va reafirmar que sempre és bo pensar “Jo podria estar al seu lloc” prenent aquesta frase pel dia a dia amb tantes situacions que se’ns poden presentar a l’àmbit personal o laboral. Ens va recordar que la nostra vida és un regal de Déu i que sempre és bo compartir-lo amb els altres ja que som responsables del que està a les nostres mans.

Per concloure va fer èmfasi en que hem de recordar sempre la raó i motiu pel qual vam decidir ser voluntàries, la gran ajuda i el molt que es pot treure d’aquesta tasca tan noble i meravellosa.

Tornar