Jornada de Voluntàries – Abril 2018

El passat dia 12 d’abril, en el marc de les Jornades de Voluntàries, vàrem tenir la sort de gaudir de les ensenyances de la ponent Mª Pilar Buil, doctora en Ciències de la informació i professora de publicitat i relacions públiques a la UIC.

La seva ponència “Sóc bona comunicadora?” va ser realment útil per al dia a dia de les voluntàries en la nostra relació amb les nenes que venen al Terral, en tant que ens va donar algunes de les claus per aconseguir una comunicació eficaç. La doctora Buil ens va plantejar els dos aspectes bàsics de com pot ser la comunicació: verbal i no verbal. La verbal ens obliga a establir en cada moment el registre lèxic adequat corresponent al nostre receptor així com a personalitzar el nostre llenguatge: les persones a les que ens dirigim s’han de sentir importants quan parlem amb elles i ens han d’entendre. I el que ens ajuda a aconseguir aquest objectiu és la comunicació no verbal: tot allò que diem sense obrir la boca. Les nostres mirades, els nostres gestos, les nostres actituds són tant reveladores com les mateixes paraules.

Per això, el nostre pensament ha de ser sempre coherent, han d’anar a l’hora els gestos i els mots. I no oblidar que, tal com ens va explicar la Mª Pilar Buil hi ha tres principis bàsics en la comunicació: sinceritat, preparació i una actitud d’escolta envers els altres. De ben segur que a partir d’ara serem més bones comunicadores.

Moltes gràcies Mª Pilar i també a la Núria Cots, voluntària de Terral, que ha escrit aquest bon resum de la Jornada.

Back