Dues trajectòries universitàries

El dimecres 28 de maig les estudiants universitàries de Terral, Nàdia Trojaola i Sheila Mameng, van explicar la seva trajectòria fins a la universitat a les estudiants de Secundària de Terral.

La Sheila Mameng, estudiant de 3r curs de Grau en Bioquímica a la Universitat de Navarra, d’origen filipí. Des dels 7 anys que participa de les activitats de Terral. El seu missatge es pot sintetitzar amb mai és tard per posar-se les piles. Va fer referència d’una amiga seva de la universitat que havia decidit posar-se a estudiar quan cursava Batxillerat perquè va veure que la única cosa que volia ser era metge; i per tant, havia d’estudiar de valent. També d’un company seu de classe, amb 25 anys, que després de deixar l’ESO, es va donar compte que sí que volia estudiar.

Una pregunta que li van fer va ser que si alguna vegada havia pensat de tirar la tovallola; i va dir que sí, però que amb l’ajut de la seva familia i dels professors i companys, havia continuat endavant.

En el seu 2n any de Grau es va donar compte del molt que havia rebut amb la beca. No només estudiar en una universitat de prestigi, amb una atenció personalitzada, si no, sobretot aprendre a ser persona i a valorar aquesta oportunitat de poder estudiar i ser una bona professional per ajudar a moltes persones.

La Nàdia Trojaola actualment és estudiant de 1r curs de Grau en Educació Infantil a la Universitat Internacional de Catalunya. Nascuda al Raval i autòctona del mateix Raval. Quan era adolsecent, ella mateixa deia que estava “desmadrada”, però que gràcies al suport de les voluntàries de Terral va reaccionar al donar-se compte que les notes que treia no eren bones i que no podia continuar sense fer res.

El salt de Batxillerat a la universitat va ser molt gran. Tot i així ha après a estar als llocs. Els va dir que l’esforç era important; el sentir-se bé amb un mateix, i que aquest estar bé passa per tenir un bon rendiment acadèmic. L’esforç és imprescindible.

Tornar